Ako na správnu každodennú starostlivosť o detskú pokožku? Stačí vám k tomu pár základných produktov

Detská pokožka je veľmi jemná a citlivá, preto by mala byť starostlivosť čo najšetrnejšia. Na rozdiel od dospelých, ktorých pokožka je odolnejšia voči vonkajším vplyvom, detská pokožka potrebuje špeciálnu starostlivosť a výrobky.

U nás v Beggs vyznávame zásadu „menej je viac“, pretože nadmerná aplikácia kozmetických výrobkov môže citlivú detskú pokožku zaťažovať alebo dráždiť. V každodennej starostlivosti o pokožku vášho dieťaťa stačí používať len niekoľko základných produktov a my sa pozrieme na to, ktoré to sú.

Kúpanie a ochrana pokožky

Základom všímavej starostlivosti o detskú pokožku je čistenie. Detský sprchový gél na telo a vlasy je šetrný nielen k citlivej pokožke vášho dieťaťa, ale aj k jeho jemným vlasom. Obsahuje šťavu z aloe vera, ktorá podporuje hydratáciu, vyživuje a chráni pokožku. Obsahuje aj výťažok z kvetov nechtíka lekárskeho, ktorý má zmäkčujúci a zvláčňujúci účinok. Gél krásne vonia a je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu detskú pokožku od narodenia.

Pri kúpeli môžete použiť aj  Detský umývací olej, ktorý je hydrofilný a pri kontakte s vodou sa zmení na príjemnú krémovú emulziu, ktorá dokonale umyje pokožku vášho dieťaťa. Vďaka absencii esenciálnych olejov a parfumov je vhodný aj pre pokožku so sklonom k ekzémom. Obsahuje oleje z hroznových jadierok, lieskových orieškov a slnečnicových semien, ktoré pokožku zjemňujú a upokojujú a poskytujú ochranu pred vysušením.

Po kúpaní odporúčame použiť Detský hydratačný krém na pleť a telo. Ten jemne chráni pokožku celého tela dieťaťa od narodenia. Obsahuje bambucké maslo bohaté na vitamín E, ktorý má antioxidačné vlastnosti. Spolu s výťažkom zo sladkých mandlí z Provence vyživuje a zjemňuje pokožku. Krém obsahuje aj šťavu z aloe vera, ktorá podporuje hydratáciu pokožky, vyživuje ju a chráni.

Prebaľovacia rutina pre běžnú a ekzematickú pokožku

Pri výmene plienok je vhodné používať Detskú micelárnu vodu, ktorá obsahuje šťavu z aloe vera a výťažok z kvetov nechtíka lekárskeho. Nemusíte ju však používať len na prebaľovanie. Je vhodná aj na čistenie pokožky tela a tváre kedykoľvek počas dňa

Druhou možnosťou je Detské čistiace mlieko na zadoček s obsahom karnaubského vosku a výťažku zo sladkých mandlí, ktoré je vhodné pre veľmi citlivú pokožku. Rovnako ako detský umývací olej, ani toto mlieko neobsahuje esenciálne oleje ani parfumy, a preto je vhodné aj pre pokožku so sklonom k ekzémom.

Napokon je pre starostlivosť o oblasť plienok nevyhnutý Krém na zadoček, aby pomohol predchádzať zapareninám a upokojil pokožku v týchto citlivých oblastiach. Prírodné zloženie bez obsahu oxidu zinočnatého obsahuje šťavu z aloe vera, ktorá podporuje hydratáciu, vyživuje a chráni pokožku. Obsahuje aj výťažok z kvetov nechtíka lekárskeho, ktorý má zmäkčujúci a zvláčňujúci účinok.

Šetrná starostlivosť aj na cestách

Keď ste na prechádzke, cestujete alebo ste jednoducho na mieste, kde nemáte možnosť umyť svoje dieťa bežným spôsobom, je skvelé mať po ruke vhodnú alternatívu. V tomto prípade je Detská micelárna voda skvelou voľbou, ktorú môžete použiť nielen na prebaľovanie, ale aj na očistenie celého tela vášho dieťaťa. Nezabudnite si pribaliť aj Vlhčené splachovateľné obrúsky, ktoré sa dajú kompostovať a splachovať, takže sú ideálne na cesty.

Ak dávate prednosť kozmetickým prípravkom na báze mlieka, skvelým riešením na cesty je aj kombinácia Detského čistiaceho mlieka na zadoček a opäť Vlhčených splachovateľných obrúskov. Všetky tieto výrobky sú šetrné k jemnej detskej pokožke a sú skvelé na miesta, kde nemáte prístup k vode na čistenie.

Související produkty

Beggs Krém na zadoček

viac

Beggs Čistiace mlieko na zadoček

viac

Beggs Detská micelárna voda

viac

Beggs Detský hydratačný krém na pleť a telo

viac

Beggs Detský umývací olej

viac

Beggs Detský sprchový gél na telo a vlasy

viac

Beggs vlhčené splachovatelné ubrousky

viac

Ďalšie zaujímavé články

Ako sa správne staraťekzematickú pokožku u detí?

viac

Pre prvé zoznamovanie s jedlom. Usmievavé kapsičky v BIO kvalite si Vaši najmenší zamilujú na prvé ochutnanie

viac

Ukončenie dojčenia a všetko, čo by o ňom mali mamičky a oteckovia vedieť

viac